Geng Gajusss n Gojess ;)

Tuesday, May 31, 2011

aku jeles???

cemburu..
ape yang dirasakan bila cemburu..
perlu ke ada perasaan itu..
kalau ada pon untuk ape..
untuk wat kiter lebih sakit hati..

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

hi u all,

ary ni mau join GA da Nisa...
klik banner tok join..

kali nie sponsor GA kak Nisa ramai lor...sume blogger2 hebat.. :)


hadiah2 yang diberikan oleh para sponsor memang lumayan... tengok sini

tarikh tutup 6 jun 2011..

fi nak tag shafa,anis,cikgu wan,fathiah...

mai la join...kalah menang belakang cerita..apa yang penting kerjasama.hee..siap da.bubye. :)

Sunday, May 29, 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER

hi u all...

nie 1st time join abg ben punye segmen..selalunya dok bace n tgok jew diowg join..blog fi x sehebat mane..jadi segan la nak join-join segmen n bloglist yang dibuat oleh blogger hebat mcam abg ben..hee...
sapew2 yang mau join,nie khas tok mereka2 yang followernye bwah 500..kol 10 malam nie da close...jadi sambil korunk join,korunk vote la abg ben ok..fi tiap2 hari vote abg ben..walaupun x komen entry2 abg ben..tp tetap vote uh..heee...

vote la abg ben di sini @______@

persiapan tuk inteview

hi u all,

ary nie baru la sibuk nak kemaskini fail...susun balik sijil-sijil yang da berterabur..result2 exam..semalam pon x bleyh tido lena sangat...asik terjaga jew.takut???erkk...bukan takut..cuma gementar jew..adat la kan law da gementar sikit sebelum inteview..time ineview lagi ar tatau pe jadi agaknye..heee....

" SAGMEN 50 BLOGLIST BLOGER BARU "

Photobucket


SBB APA JOIN DAN APA KEBAIKAN JOIN

fi orang baru dalam dunia blogger nieyh...
baru 5 bulan join...
follower pon x ramai la..
sebab fi follow blog orang x mengharap diowg follow balik..
x minat cm uh...
bukan nak nama cepat naek pown....
fi join bloglist nie pown sebab nak kenal ngan rakan-rakan blogger yang laen..
ta kesah la yang lama atau yang baru...
kebaikan join bloglist ye...
ermmmmmmmm...........
dapat kawan baru..
sharing2 macam2...
dapat explore lebih dalam dunia blogging nieyh...
dapat pakwe...ehh..x2...yg nie merepek..heee...

sapew2 mau join sila klik blog cikgu wan

mau tag iela n dayah.. =)

Saturday, May 28, 2011

entry berkata-kata

hi u all,

lame da x o9,x update blog..rindu giler nak update...ramah mesra ngan kawan2 blogger....tapi disebabkan kesibukan yang melanda,jadi terpaksa la menghentikan kegiatan berblog dan ber fb beberapa hari yang lepas...nie pown tade cter yang menarik la...fi nak imbas kembali dari ary2 yang lepas..hee..

Wednesday, May 25, 2011

tragis

hi u all..

fi nk cter sal smlm...x smpat nk cter smlm sbb ngntuk sgt..hehe...semalam pas balik keje,fi kua ar ngan adik n 2 org mmber fi..diowg da tggu fi nk g ronda pasar malam..waktu on the way nak kua dari kampung,n petang 2 budak2 balik skola..

Tuesday, May 24, 2011

kenape macam 2???

pening2..
kenapa macam 2..
zaman skunk pown ade lagi orang macam nie..
sepatutnya jadi la contoh..
nie x sama jew perangai ngan orang bese..

Monday, May 23, 2011

makin bertambah sayangku

Ya Allah...
setelah apa yang aku lihat..
sayang aku kepadanya semakin bertambah...
aku tak kuat tengok dia kecewa..

takutnya temuduga


temuduga..
uh..sapa tak cuak kalau dengat jew temuduga..
harapan memang nak sangat la dapat keje..
lagi-lagi kerajaan kan..
sapa xmau...

Sunday, May 22, 2011

blogpot 4 bible blog

hi u all..
da tgok tajuk..ok..
semalam fi klik cikgu wan punye blog taw..
tapi bukan blog cikgu wan yang seperti biasa
yang nieyh memang luar biasa..
ingatkan cikgu wan da tukar die nye template sume..
upe-upeghenye memang bukan cikgu wan punye..

"orang tido ko dok gayut2"


Saturday, May 21, 2011

Friday, May 20, 2011

GENG BLOG PINK


antara aktiviti yang dianjurkan oleh GENG BLOG PINK..

BAJU GENG BLOG PINK
g keje tapi muke tarak make up..sangat buruk..hee

ice breaking..

"NurKasih d BEST"

hi u all,
nak update pasal semalam...x sempat nak update entry sebab balik lambat..hehehe...semalam g ngan besfrenz fi name die faradila @ ila..g berdua jew ngan die...ajak yang laen ade hal la,keje la,member lagi sorg dok lepak kat uma member die kat perak..huhu..law taw fi ikut..bleyh jadi adik2 kesayanganku kat sane...huhu..tapew2..laen kali kter jumpew..

sebab saya sayang awak


SAYA SAYANG AWAK SEBAB

egokah aku


egokah aku,

bekfast + lunch time

dimulakan dengan bismillah..
disudahi dengan alhamdulillah..
begitulah sehari dalam hidup kita..
moga kita diberkati ALLAH..

Wednesday, May 18, 2011

rindu kamu yang dulu


kenapa dengan kamu semua..
mana perginya korunk yang dulu..

Tuesday, May 17, 2011

cinta hatiku

hi u all,

ary nie mau cite tentang kekasih baru..
fi da jatuh hati kat dia nieyh...
fi nak luahkan perasaan kat die.tapi die jauh...
lagipun takut die tak bleyh terima fi jew...
cm ne nie..
mau saket jiwa memikirkan si dia..
korunk tolonglah fi..
mcm mne care nak gtaw perasan nie..
ary2 dapat tengok pict die jew..
da rindu sangat2 da nieyh..
angau tahap ta ingt da nie..
tolonglah fi kawan2...
hati betul2 x keruan nie..
nak sangat2 jumpe die...
nak sangat2 luahkan perasaan nie kat die..
sungguh aku sudah jatuh hati padanya..
---
---
---
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--





RANDY PANGALILA!!!!!!!
nape la kau jauh sangat ..
nape la kau pelakon seberang..
kau wt aku jadi x tentu arah taw...
kalau la dapat yang da seiras2 die kat malaysia nieyh
kan best...
kau memang bikin aku jadi angau satu badan la..
erkkkkkkkk.......

ini kekasih hati saya..
jangan curi dia dari saya..
saya sayang dia..
walaupun hanya dari jauh sahaja..
aku tetap suka dia...
hehehehe....:P

entry 3.15 am


ma kitty...

kau bukan untukku

cinta kita terhenti disini..
lupakan saja diri ini..
mulakan kehidupanmu yang baru..
tanpa aku..
kebahagiaan bersama insan lain..
yang lebih memahami perasaanmu ini..

seindah pelangi

tika cinta segalanya tampak indah...segalanya dikongsi bersama..kebahagiaan begitu terasa..ada peneman jiwa..ada peneman setia..tempat untukku menumpang kasih..tempat untukku meluahkan rasa...kasih yang diberikan tidak terhingga..hingga membuatkan aku lupa akan dunia...segalanya tampak indah dimata..seakan dunia hanya ada kita berdua..ibarat pelangia yang mengindahkan dunia namun ianya hanya tuk sementara cuma..begitu juga cintaku padanya...

Monday, May 16, 2011

"Apa Yang Aku Impikan"

Impian..suatu yang indah yang kita inginkan…yang kita mahukan ianya menjadi reality bukan hanya sekadar angan-angan…aku juga mempunyai impian..impian yang aku sendiri masih belum dapat dan tidak dapat melaksanakannya…

Impianku terhadap keluarga – aku inginkan sebuah keluarga yang diisi dengan kebahagiaan,keharmonian,kemesraan..cemburu menggamit apabila melihat kemesraan yang dimiliki oleh keluarga lain..bukan aku tidak bersyukur dengan apa yang aku dapati sekarang..aku bahagia dengan kehidupan keluargaku yang sederhana..apabila dikatakan impian,pastinya aku inginkan sebuah keluarga yang bahagia seperti orang lain…bergurau senda,bergelak tawa,berkongsi segala masalah,semua yang keluarga lain miliki aku juga ingin seperti itu..aku bersyukur kerana masih mempunyai mak dan abah dalam keluargaku…aku juga bersyukur kerana mempunyai sepasang adik beradik yang aku sayangi…membawa mereka yang disayangi mengerjakan umrah adalah salah satu impian yang insyaallah aku ingin laksanakan…

Impianku terhadap cinta – semua orang ingin memiliki kekasih awal dan terakhir..cinta yang tidak akan diberikan kepada orang lain selain TUHAN dan keluarga…cinta pada seorang lelaki...aku menginginkan lelaki yang begitu memahami aku,menjaga aku da maruahku sebagai seorang wanita,mencintai aku bukan dari paras rupa,membawa aku supaya lebih dekat kepada-NYA…bukan aku memilih dalam soal jodoh,bukan aku inginkan seorang lelaki pendakwah,bukan aku inginkan lelaki yang cukup sempurna,aku hanya inginkan seorang lelaki biasa yang tidak menyesatkan aku..aku inginkan lelaki yang bisa meruntuhkan tembok batu yang membuatkan aku sukar untuk mencintai lelaki dengan sepenuh hati..yang mampu menggetarkan naluri hatiku saat kau muncul dalam hidupku…hanya itu yang aku mahu..

Impianku terhadap masa depan – aku inginkan kehidupan yang lebih terjamin…aku tahu aku tak boleh pergi lebih tinggi dengan kelulusan yang aku ada…tapi aku mahu buktikan bahawa aku juga boleh berjaa walaupun aku tidak layak untuk belajar di menara gading…walaupun kini aku sudah bekerja,namun impian aku satu hari nanti aku ingin menjadi seorang usahawan yang berjaya…insyaallah aku akan buktikan bahawa aku juga boleh berjaya seperti kawan-kawanku yang lain…mungkin impian aku tuk menyambung pelajaran tidak tercapai,tapi ia tidak mematahkan semangat aku tuk terus berjaya..aku tidak akan cepat berputus asa…

Impian terhadap diri sendiri – apa yang aku inginkan adalah perubahan dalam hidupku..aku tak mahu jadi seorang wanita yang lemah,yang cengeng,mudah putus asa,tak percaya pada cinta…segala yang negative ingin aku buangkan agar aku dapat membina diri aku yang baru..tapi bukan lah berubah segalanya,hanya sikap-sikap buruk aku yang tak terkecuali suka marah-marah nieyh tak terkawal hope dapat kawal sikit la kemarahan 2..aku yang suka menengking2 nie hope dapat buang la sikap buruk 2..aku tetap aku,tidak akan berubah dari segi rupa..huhu..tambah dosa je lau aku wt pembedahan nieh…bersyukur dengan ciptaan yang TUHAN berikan..hee…

Impian yang terlalu tinggi tuk dicapai – bawak family g umrah…insyaallah law ade rezeki dan umo panjang fi akan bawa family g Tanah Suci…yang bawah nie adalah antara-antara impian yang tah abad bila baru leyh dapat..

porsche

rumah gedek mcmnie berabad nak dapat..

nak p bulan madu kat kota PARIS bersama suami yang tersayang..

randy pangalila sentiasa dihati..huhuhu..
ok da..yang bawah sekali memang da merapu...ok bubye...