Geng Gajusss n Gojess ;)

Tuesday, May 24, 2011

kenape macam 2???

pening2..
kenapa macam 2..
zaman skunk pown ade lagi orang macam nie..
sepatutnya jadi la contoh..
nie x sama jew perangai ngan orang bese..
korunk pon pening..
pening asal???
pening sebab masih tatau apew kes sebenarnya..
nk citer pasal polis kat sini..
ada ke mintak-mintak no tepon..
da la suh orang laen mintak pulak 2..
mula-mula polis sorang nieyh..
die datang kedai tapi waktu 2 fi cuti..
die mintak kat akk nieyh..
akk nie memang x bg la..
die suh mtk fi sendiri..

yang peliknya.
diorg xkenal erti putus asa..
mula-mula yang mintak laki nieyh..
pas uh datang plak polis pompuan tolong mintakkan..
huh..mcm nie pown ade..
memang x bagi la..
elakkan sorang mintak 1 balai polis tersebar..

ary ahad lepas punye cter plak..
fi lepak ngan member n adik kat dataran..
ada karnival..
masa lepak2 santai2..
ada polis nie..muda ag..
dok tak jauh dari kitorang..dok senyum2..
wt x endah jew la...
keesokan harinya fi keje petang pai malam..
area kol 8 cm uh laki uh lalu ar nek kete polis..
ronda2 la kot..
yang peliknya die ronda pai 2 kali...
igt memang saje jew la kan..
x lame pas uh..
datang member die pompuan..
da abes shif kot..sebab die pakai baju bese jew..
igt datang nak wt spek kew pe..
upe2nye datang nak gtaw ada kawan die nak kenal ngan fi..
tnye sapew yang spek kat kedai nie..
x laen x bukan memang bukan orang laen ar..
fi jew la yang kekal kai spek kat kedai nie..
siap nak mtk no tepon...
fi gtaw jew la yang fi da ade pakwe..takut pakwe marah..
hohohooho....tipu sunat..memang tade pakwe da...
tamau ar percaya pada polis2 kat sini..
taleyh pakai...gatal semuanya...
mcm mana mau respect kat polis nieyh..
tapi bukan semua polis mcam uh...
harap2 la.. =)
berkhidmat la untuk negara..
jadi contoh terbaik tuk amasyarakat...

7 org sdg potpet! potpet!!:

ieka.H said...

haha..xptut btul..polis tnjuk contoh xbaik nih..

Efipurpleshine said...

@ieka.H
hah..
taw xpew..
kena la jadi contoh yang terbaek tok masyarakat..
bukan cm nieyh...
time bertugas plak 2..
pelik2..

Cik Yana said...

Bese la tu. Kita kan perempuan, memang jadi tarikan lelaki. Yang penting, jangan cepat percayakan orang yang tak dikenali. Jangan senang-senang bagi sebarang maklumat untuk dihubungi kepadan orang yang tak dikenali. Mencegah lagi baik dari merawat. Hehehe~

p/s: Cik Efi, boleh vote cik Yana tak? Boleh la.. Boleh la.. :)
Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

Efipurpleshine said...

@Cik Yana
betul3...
taleyh pcayakan pada orang yg kter c knal ag..
xkre la die 2 kaya atau mskin.
law x knal apew2 leyh jadi kan..
cik yana nye dsign memang cntik..
wish luck 4 u... =)

TeAqArH said...

hahaha..awat polis je ni fi??

amlyn chuuky said...

laen kali fie bg jerk la no...
tp bukan no fon fie tau..
bg no BALAI POLIS yang terdekat...
hahahahhaaa.. bia padan mke die orang...
=)

nairaariaa said...

haha..polis amek kesempatan la nie..mentang2 polis..mesti rimas kan..huu~